תביעה על הוצאת דיבה ולשון הרע נגד גוגל ופייסבוק
תביעת דיבה ולשון הרע באינטרנט וברשתות החברתיות
האינטרנט והרשתות החברתיות מספקים כר נרחב לפרסום מידע בתפוצה רחבה. לצד היתרונות הברורים של אמצעים אלה, הרשתות החברתיות יכולות לשמש גם לפרסום מידע שלילי על אנשים פרטיים, בעלי תפקיד, או חברות ועסקים. פרסום מידע שלילי או שיימינג, הנעשים במטרה לגרום נזק ואינם מבוססים על עובדות יכולים להוות עילה של תביעה על הוצאת דיבה כנגד המפרסם, אך האם החוק מטיל אחריות גם על הפלטפורמה המארחת את הפרסום? האם וכיצד ניתן להגיש תביעת לשון הרע בגין הוצאת דיבה נגד גוגל ופייסבוק – האם ניתן להגיש תביעה נגד גוגל או תביעה נגד פייסבוק אשר היוו פלטפורמה לפרסום לשון הרע? על כך ועוד בשורות הבאות.
תביעת דיבה ולשון הרע- אחריות המפרסם
מובן שהאחריות הראשונית על פרסום הוצאת דיבה ולשון הרע מוטלת על המפרסם עצמו, אך לא תמיד ניתן לזהות את המפרסם, שכן האינטרנט והרשתות החברתיות מאפשרות לכל אחד לכתוב תחת שם וזהות פיקטיביים. כאשר זהות המפרסם ידועה, תוכלו לפעול ישירות מולו, בד בבד עם תביעה להסרה מידית של התוכן הפוגעני, ובמידה ולא יענה לדרישתכם ניתן להגיש תביעה על הוצאת דיבה כנגד המפרסם. אך כאשר זהות המפרסם לא ידועה, ניתן לדרוש את הסרת התוכן מגוגל, פייסבוק, ופלטפורמות אחרות בהן ייתכן שבוצע הפרסום. בנוסף, ניתן לדרוש מגוגל או פייסבוק למסור את פרטי המפרסם, ברם, דרישה זו לא תמיד תיענה.
אחריות גוגל ופייסבוק
באופן כללי, מנועי חיפוש ורשתות חברתיות אינם נחשבים אחראים לתוכן המפורסם בהם, אך אם אתה רואה עצמך נפגע מפרסום כלשהו, באפשרותך לפנות אל בעל הפלטפורמה בה בוצע הפרסום, למשל גוגל או פייסבוק, ולבקש את הסרת התוכן הפוגעני. מרגע הפנייה, על פייסבוק או גוגל לפעול בתוך זמן סביר להסרת התוכן, ואם אינם עושים זאת מוטלת עליהם האחריות לפרסום, וניתן להגיש כנגדם תביעת דיבה. מסיבה זו, ברגע שפורסם נגדך מידע שקרי הכולל לשון הרע, כדאי לפנות במהירות האפשרית לעורך דין לשון הרע, בכדי לפנות בהקדם אל הגורמים הרלוונטיים לשם הסרה מיידית של התוכן הפוגעני. ככל שמוגשות יותר תביעות בגין הוצאת דיבה ולשון הרע בגוגל, פייסבוק ואתרים שונים, מתחדדת השאלה בעניין מידת אחריותם של מנהלי אתרים לחומר המפורסם בהם, ובתי המשפט מתחילים לתת את דעתם על הנושא. תביעה נגד גוגל או תביעה נגד פייסבוק מהוות ללא ספק עילה להתבוננות על מידת האחריות שיש לאותן פלטפורמות על המוניטין של כל אדם.
מה לעשות במקרה שנחשפת להוצאת דיבה בגוגל או פייסבוק
אם נחשפת להוצאת דיבה ברשת, קודם כל פנה לעורך דין מומחה בתביעות דיבה ולשון הרע ברשת האינטרנט. כאשר ידועה זהות המפרסם יש לפעול מיידית הן מול המפרסם והן מול גוגל או פייסבוק, בדרישה להסרה מיידית של התוכן הפוגעני. בהמשך, בהתייעצות עם עורך הדין ניתן להגיש תביעתה על הוצאת דיבה הכוללת פיצויים כנגד המפרסם. במידה וגוגל או פייסבוק אינן פועלות להסרת התוכן, ניתן להגיש תביעה נגד גוגל או תביעה נגד פייסבוק.
תביעה על הוצאת דיבה ולשון הרע בפייסבוק ובאינטרנט דורשת מומחיות וניסיון. לכן יש לפנות למשרד עורכי דין המתמחה בנושא תביעת דיבה ולשון הרע, כמו משרד עו"ד עופר רוזנבלום. לקבלת ייעוץ אדיב וליווי וייצוג מקצועיים בנושא תביעות דיבה נגד גוגל ופייסבוק השאירו פרטיכם באתר, או התקשרו לטלפון 073-3744405 ונשוב אליכם בהקדם.