הסכם מייסדים ובעלי המניות בסטארט אפ

הסכם מייסדים ובעלי המניות בחברת סטארט אפ-כל מה שרציתם לדעת עליו

חברות סטארט אפ מתחילות את דרכן בדרך כלל עם רעיון מוצלח, ושותפים נמרצים המחויבים לפיתוחו וקידומו. דרכם של מייסדי החברה עד לרגע בו החברה מתחילה לייצר רווחים היא ארוכה, במהלכה יאלצו להתמודד עם סוגיות מקצועיות, עסקיות והוניות רבות. בכדי לסלול דרך חלקה לחברה, ולמנוע אי הבנות ומחלוקות עתידיות, נהוג למסד את מערכת היחסים העסקיים בין המייסדים מלכתחילה, בהסכם מייסדים. הסכם המייסדים עוסק בחלוקת התפקידים, הזכויות, הרווחים והשליטה בחברה, בהתנהלות עתידית במספר רב של מקרים, בדרך בה יתקבלו ההחלטות ועוד. הסכם מייסדים שותפות טוב הוא הסכם שצופה מראש את מרבית ההתרחשויות העתידיות האפשריות, אם לא את כולן, ונותן להן מענה חוזי מוסדר.

קווים לדמותו של הסכם המייסדים

 

הסכם מייסדים כולל בתוכו נושאים רבים, אשר לא נוכל להעמיק בכולם במאמר זה, ובכל זאת ננסה לשרטט את קווי המתאר העיקריים של הסכם המייסדים:

  • מי צריך את הסכם המייסדים – מי שמקים חברה עם שותף אחד לפחות, זקוק להסכם מייסדים סטארט אפ. מומלץ לחתום על הסכם זה גם אם אתם חברים בלב ובנפש, ונראה לכם היום שתצליחו לגשר על כל מחלוקת עתידית.
  • מתי כדאי לחתום על הסכם זה – ככל שתקדימו לנסח ולחתום עליו כן ייטב.
  • הסכם למייסדים והסכם שותפים – אלו נחתמים בין שותפים המעוניינים להקים חברה, בעוד שהסכם שותפים נחתם בין מי שמעוניינים להקים שותפות. מדובר בהתאגדויות שונות זו מזו על פי הגדרתן החוקית.
  • התאמה אישית ודיוק – ההסכם  צריך להיות מותאם בדייקנות לכל מקרה באופן ספציפי, לא מומלץ להשתמש בהסכם מייסדים סטארט אפ דוגמא, או הסכם מייסדים להורדה, שכן אלו אינם מותאמים למיזם שלכם, ולא יביאו לכם תועלת רבה.

סוגיות שיש להתייחס אליהן בהסכם המייסדים

 

  • מועד הקמת החברה – מתי תוקם החברה, האם במועד מסוים וקבוע מראש, או בהתקיים אבני דרך מסוימות.
  • חלוקת תפקידים בשלבי ההתפתחות השונים של החברה, ניהול החברה, מי מוסמך לקבל החלטות, איזה רוב יידרש לקבלת החלטות משמעותיות, איך מחליטים על הכנסת שותפים חדשים או משקיעים לחברה, ועוד.
  • כספים – חלוקת מניות, הסכם בעלי מניות, הלוואת בעלים, הסכם השקעה, וכן הלאה.
  • קניין רוחני ומחויבויות קודמות – כשמנסחים הסכם מייסדים סטארט אפ, יש להתייחס לעיסוקיהם הנוספים של השותפים מבחינת חוזי סודיות, זכויות יוצרים, ומעסיקים נוכחיים של מי מהשותפים. סוגיה זו חשובה על מנת שלא להיחשף לתביעות עתידיות לגבי הפרת סודיות וזכויות קניין רוחני.

הסכם מקצועי וללא פשרות

 

כשאתם רוצים לנסח הסכם למייסדים, אין טעם לחפש ברשת הסכם מייסדים לדוגמה – אתם צריכים הסכם שיהיה ויותאם ספציפית עבור החברה שלכם. יתירה מכך, אתם צריכים עורך דין בקיא בדיני חוזים, והן בתחום העסקי הקשור לחברת סטארט אפ. למשרד עורך דין עופר רוזנבלום ניסיון וידע רב בתחום זה ובעבודה עם חברות סטארט אפ, ונשמח לשרתכם נאמנה. לקבלת שירות מקצועי ואדיב, צרו עמנו קשר דרך האתר או בטלפון 073-3744405

5/5 - (2 votes)