חוק עוולות מסחריות - המדריך המלא

עוולות מסחריות

מהו לשון החוק

חוק עוולות מסחריות תוקן בשנת 1999, מטרתו להגן על עסקים מפני פעולות לא הוגנות הנעשות על ידי עסקים מתחרים, ופוגעות ברווחים ובמוניטין שלהם, ולשמור על סביבה ותרבות מסחר הוגנות. לפניכם מדריך של חוק עוולות מסחריות דברי הסבר מה הוא אומר וכיצד הוא מגן עליכם.

ארבע עוולות

חוק עוולות מסחריות | הפרת סימן מסחרהחוק עוסק בארבע עוולות מרכזיות שהן:
גניבת עין, התערבות לא הוגנת, תיאור כוזב, גניבת סוד מסחרי וכן הפרת סימן מסחר. ביצוע כל אחת מעוולות אלה נחשב לעבירה על חוק עוולות מסחריות, ומהווה עילה לתביעת נזיקין בגינה ניתן לחייב את המפר בפיצוי משמעותי.

גניבת עין

גניבת עין היא יצירת מצג שווא לפיו השירות או המוצר שאתה משווק הוא שירות או מוצר של עסק אחר. גניבת עין פוגעת בבעל המותג המקורי הן מבחינת רווחים, שכן חלק מהלקוחות הפוטנציאליים שלו יפלו בפח ויקנו את המוצר המתחזה, והן מבחינת מוניטין, שכן אמון הלקוחות במותג ייפגע כאשר אינם יכולים להיות בטוחים כי המוצר אותו הם רוכשים הוא באמת המוצר המקורי. הדבר מהוה הפרת סימן מסחר של החברה המקורית.

התערבות לא הוגנת

התערבות בלתי הוגנת, המקשה, מונעת, או מכבידה על לקוחות להגיע אל העסק, ופוגעת בהתנהלות העסק, בלקוחות וברווחים היא עוולה אזרחית בהתאם לחוק זה. התערבות בלתי הוגנת יכולה להיות למשל חסימת גישה עבור סוכנים, מניעת גישה, יצירת מכשולים והערמת קשיים בדרך לעסק או בדרך לקבלת השירות של העסק, וכיוצא בזה.

תיאור כוזב

תיאור כוזב מתייחס לפרסום מידע כוזב הפוגע באמינות העסק, החברה או המוצר המתחרה. אין צורך להסביר מדוע ואיך פרסום של מידע כזה פוגע בעסק, במוצר, או בשירות אליו הוא מכוון. בנוסף מתייחס תיאור כוזב לעסק המפרסם מידע כוזב על עצמו, כמו למשל מוצר המפורסם כעומד בתקנים אירופאים או אמריקנים מחמירים, בזמן שהמוצר אינו עומד בתקנים אלו. פרסום כזה יעניק למוצר יתרון המבוסס על שקר, ויטה את התחרות לרעתכם. תיאור כוזב מהווה הלכה למעשה הפרת סימן מסחר של מותג או חברה.

גזל סוד מסחרי

גניבת סוד מסחרי, קבלת סוד מסחרי במרמה, מכירה או העברת סוד מסחרי שלא ברשות או הסכמת בעל הסוד המסחרי, וכל שימוש פוגעני בסודות מסחריים של אדם, עסק או חברה ללא הסכמתם ובמטרה לגרום להם נזק.

כיצד החוק מגן עליכם

החוק הנדון מאפשר לנפגע לקבל פיצוי עד סכום של 100,000 ₪ ללא צורך בהוכחת נזק, להוציא צווים שונים כנגד המפר כמו: צו לכינוס נכסים, או צו להשמדת נכסים, לנקוט באמצעים שונים לקבלת פיצוי וסעד על הפגיעה, ולמניעת המשך ההתנהגות הפוגענית של העבריין. כך אתם יכולים למנוע גרימת נזק נוסף, ולשקם את העסק מן הנזקים שנגרמו לו.

ליווי משפטי מקצועי ומיומן

עו"ד עופר רוזנבלום מתמחה בטיפול בנושא עוולות מסחריות, ויעניק לכם ליווי וייצוג משפטי מקצועי ואדיב, שימנע פגיעה במוניטין, במותג, במוצר או בשירות שלכם, או הפרת סימן מסחר שלכם או של מותגכם ויבטיח כי תפוצו על כל נזק שנגרם לכם, וכי תקבלו סעד עבור כל עוולה מסחרית שבוצעה כנגדכם. בפנותכם למשרד עורך דין עופר רוזנבלום אתם יכולים להיות בטוחים שהעסק שלכם בידיים טובות, שכן המשרד מתמחה הן בליטיגציה מסחרית ובו עורך דין זכויות יוצרים מומחה בתחומו. אז אתם יכולים להניח למקצוענים לעשות עבורכם את העבודה, ולחסוך מעצמכם כאבי ראש ודאגות. לפרטים נוספים ולקביעת פגישה השאירו פרטים באתר, או צרו קשר באמצעות הטלפון 073-3744405.

5/5 - (2 votes)