הסכם שותפות עסקית בסטארט אפ
הסכם שותפות וחוזה מייסדים
נמצאים בתהליך הקמת חברת סטארט אפ עם שותפים שהם גם חברים נאמנים? אתם בוודאי מלאי התלהבות ואופטימיות, ובטוחים שהחברות והשותפות יעזרו לכם להצעיד את החברה לעתיד מזהיר. למרות זאת, כל העדויות מוכיחות כי ללא חוזה שותפות, בין אם זה חוזה שותפות עסקית, ומבלי שתחתמו על הסכם מייסדים סטארט אפ מקצועי, הבעיות שיצוצו בהמשך הדרך עלולות להיות מסובכות ויערימו קשיים על התנהלות עתידית. כיצד תנסחו חוזה שותפות, הסכם שותפות מוגבלת, מתי כדאי לעשות זאת, ומה חשוב שיהיה בהסכם – על כך בשורות הבאות.
מתי ואיך כדאי לנסח הסכם שותפות עסקית
הזמן הטוב ביותר לחתימת הסכם בין שותפים הוא כמה שיותר מוקדם, בתחילת דרכו של העסק, כאשר צוות השותפים והמייסדים התגבש. ככל שתקדימו לעשות זאת כן ייטב. את מלאכת ניסוח הסכם שותפות יש להפקיד בידיו של משרד עו"ד מומחה בתחום, שכן ההבדל בין הסכם שותפות סטארט אפ טוב ובין חוזה שותפות בעסק שנעשה רק על מנת לצאת ידי חובה עשוי להיות ההבדל בין סטארט אפ מוצלח וחברה משגשגת, ובין רעיון נהדר שירד לטמיון בשל סכסוכים בין השותפים והמייסדים. חוזה שותפות עסקית מקצועי ומנוסח על ידי עורך דין חוזים יהווה אחת מאבני הדרך להצלחת העסק שלכם.
ניתן למצוא הסכם שותפות עסקית להורדה, או דוגמת הסכם שותפות עסקית, אולם בכדי שכל הסכם מייסדים סטארט אפ והסכם שותפות מוגבלת יהיו יעילים ומועילים, יש להתאימם בדיוק למידות החברה, המייסדים והשותפים בעסק שלכם. לשם כך יידרשו בירורים ודיונים שיגעו בכל הנושאים הרלוונטיים. זה אמנם יעלה לכם כסף, אך יפתור לכם בעיות רבות בהמשך הדרך, כך שההוצאה תהיה יותר ממשתלמת.
נקודות שיש להתייחס אליהן בהסכם שותפות וחוזה מייסדים
הסכם שותפות בעסק צריך לתת תשובות להגדרת מטרות החברה ולאופן התנהלותה. ראשית עליכם להחליט האם אתם מתכוונים להקים חברה, חברה בע"מ, עמותה, שותפות וכיוצא בזה. לכל הגדרה יש יתרונות וחסרונות, ועורך דין מומחה יבהיר ויסביר לכם את משמעותה של כל הגדרה, כך שתוכלו לקבל את ההחלטה שמתאימה לשותפות שלכם.
לאחר שהחלטתם על אופי השותפות וחתמתם על חוזה שותפות עסקית וחוזה מייסדים או הסכם שותפות סטארט אפ, מגיע שלב הירידה לפרטים: כיצד יתנהל העסק, מה מתחייב כל שותף לתרום, כיצד מחליטים על הכנסת שותפים חדשים, חלוקת תחומי אחריות ועוד תחומים רבים. הסכם מייסדים והסכם שותפים טובים יגעו בכל תרחיש אפשרי, ויתוו דרכי פעולה מפורטות לכל סיטואציה עסקית שעלולה להתרחש. חשוב לוודא שכל השותפים מבינים את החוזה, רצוי לערוך אותו בשפה המובנת לכל המייסדים, וכאשר יש ניסוח שאינו מובן למי מן השותפים, יש לבקש מעורך הדין שיסביר את הסעיף.
חוזה מקצועי מותאם אישית
הסכם מייסדים סטארט אפ צריך להיות מקצועי בכדי שיביא לכם את התועלת המצופה. עורך דין מנוסה יתפור עבורכם חליפת הסכם מותאמת אישית, בין אם מה שדרוש לכם הוא הסכם שותפות לא רשומה, הסכם שותפות מוגבלת, או הסכם מייסדים להקמת חברה בע"מ. למשרד עו"ד עופר רוזנבלום ניסיון רב בניסוח הסכם שותפות, הסכמי שותפים והסכמי מייסדים בתעשייה ובהייטק, ונשמח להעניק גם לכם שירות מקצועי ואדיב. בכדי לסלול דרך בטוחה וחלקה לעסק החדש שלכם, פנו למשרדנו בהקדם לניסוח חוזה שותפות שיצעיד אתכם לעתיד בהיר וברור, וייתן מענה לכל מחלוקת עתידית. ניתן להתקשר למשרדנו בטלפון 073-3744405 ועורך דין עופר רוזנבלום והצוות ישמחו לעמוד לרשותכם.