כתיבת תוכן וזכויות יוצרים
עסק או חברה המעוניינים לשמור על מקומם בשוק צריכים נוכחות רציפה באינטרנט, תוך פרסום תדיר של תכנים, שיבטיחו לאתר החברה מיקומים ריאליים בתוצאות חיפוש, מה שימשוך קהל לקוחות ויבטיח פרנסה לעובדי החברה. היות שכך, מערכת משומנת פועלת לייצור תכנים חדשים מדי יום עבור אתרים וחברות. הצורך לייצר מסה גדולה של תכנים בעלויות נמוכות מביא לריבוי מקרים של העתקה, שכפול ושכתוב תכנים קיימים, כאשר המפרסם לא תמיד מודע להפרת זכויות יוצרים וקניין רוחני המתרחשת תוך כדי התהליך. לפניכם כמה מילים על זכויות יוצרים באינטרנט, על הפרתן, וכיצד ניתן להימנע מהפרתן.
מה מוגן בזכויות יוצרים
על פי דיני קניין רוחני כל יצירה, טקסט, פסל, או תמונה המפורסמים ברשת מוגנים בזכויות יוצרים, אלא אם כן צוין מפורשות אחרת. כאשר מדובר בטקסט, הרעיון העומד בבסיסו אינו מוגן בזכויות יוצרים, בעוד שדרך הצגתו כן. פירושו של דבר, שאם לקחתם מאמר נהדר, שהציג רעיון מלהיב, והבעתם את הרעיון בדרככם שלכם, לא מדובר בהפרת זכויות יוצרים באינטרנט. לעומת זאת, אם כתבתם מאמר על אותו רעיון, תוך שימוש באותו הגיון פנימי ואותו מבנה, כולל סדר הפסקאות, גם אם השתמשתם במילים שלכם, המאמר יכול להיחשב כפגיעה בזכות קניין של כותב המאמר המקורי, וכהפרה של זכויות יוצרים, כיוון שלמעשה השתמשתם באותה צורת הצגה.
מה לא לעשות- כך תימנעו מהעתקה והפרת קניין רוחני
בכדי להימנע מהפרת זכויות היוצרים ועבירה על חוק זכויות קניין רוחני באינטרנט, יש להימנע משכתוב, שכפול והעתקה של תכנים, וכן משימוש בתמונות ללא קבלת אישור מיוצרן. אם אתם כותבי תוכן, עדיף להימנע מכל סוג של קופי פייסט, לחקור את הנושא עליו אתם כותבים, ולכתוב מאמר מקורי. בכל מקרה, הימנעו משימוש באותו סדר של פסקאות, ומצאו היגיון פנימי מקוריים להצגת הדברים. זכרו שמה שמוגן בזכויות יוצרים הוא דרך הצגת הדברים.
מה לעשות
אם אתם כותבים, שנו את סדר הפסקאות ואת הלוגיקה הפנימית של התוכן, והוסיפו אמירה מקורית משלכם. אם אתם בעלי עסק המשלמים לכותבי תוכן, כדאי שתדעו שבמקרה ומתבצעת הפרת זכויות יוצרים במאמר שהזמנתם, האחריות להפרת הזכויות היא שלכם, לכן כדאי להוסיף בחוזה ההתקשרות הנחיות מפורשות שימנעו את הפרת זכויות היוצרים.
לעומת זאת, אם הזמנתם תוכן מכותב, ולא עיגנתם בחוזה את זכויות היוצרים, אזי הפרת זכויות יוצרים באינטרנט הן של הכותב ולא שלכם, לכן עגנו מראש את זכות היוצרים בחוזה ההתקשרות עם הכותב. בין אם אתם כותבי תוכן או מזמיני תוכן, קיימים מספר אתרים המבצעים בדיקת תכנים, לאיתור שכפול או העתקה, כדאי לבדוק באתר כזה כל תוכן לפני שאתם מעלים אותו לרשת, או לפחות לבצע בדיקה רנדומלית מדי פעם.
כמו כן, ניתן לפנות לעורך דין זכויות יוצרים – מומחה לדיני קניין רוחני העוסק בהפרת זכויות יוצרים באינטרנט ובפלטפורמות נוספות, שינחה אתכם כיצד לפעול מראש למניעת הפרת זכויות, וכמובן ייצג וילווה אתכם במידה ותוגש כנגדכם תביעה. באינדקס עורכי דין תוכלו להתרשם ממספר רב של שמות עורכי דין קניין רוחני מומלצים.
מחפשים עורך דין זכויות יוצרים שיגן על קניינכם הרוחני? מוזמנים ליצור קשר ונשמח לעמוד לרשותכם