גישור




    תודה על פנייתך, משרדנו ייצור עמך קשר בהקדם

    תודה על פנייתך, משרדנו ייצור עמך קשר בהקדם

    גישור

     

    מהו גישור?

     

    מערכת בתי המשפט בישראל קורסת תחת כמות התביעות המוגשת בכל שנה, והתיקים ההולכים ומצטברים במערכת פוקקים וחוסמים אותה ומכחידים כל תקווה לקבלת תשומת הלב המשפטית ההולמת הנדרשת לכל תיק בפני עצמו. באופן מפתיע למדי, רבים מהתיקים הללו הם תיקים, בהם, לו היה מעורב "מבוגר אחראי" בשלבים המוקדמים יותר, סביר להניח, כי כלל לא היו מגיעים לפתחו של בית המשפט, אלא נסגרים בהסכמה ולשביעות רצונם של הצדדים הנוגעים בדבר הרבה לפני הגיעם לנקודת האל חזור. אותו הליך המכניס "מבוגר אחראי" מקצועי ואובייקטיבי לצורך יישוב סכסוכים בין אנשים השרויים במחלוקת הוא הגישור.

     

     

    מהם יתרונותיו של הגישור?

    גישור | בוררות | יישוב סכסוך | מגשר

    נקודת האל-חזור, אשר במרבית המקרים מתהווה בעת שאחד מהצדדים פותח בהליך שיפוטי, איננה פורמלית בלבד, אלא משפיעה על כל התנהלותם של הצדדים מאותה נקודה ואילך. כאשר צדדים בעימות או בסכסוך מגיעים לפניה לערכאות, ללא תלות במי מהם ייצא כשידו על העליונה בסיומו של ההליך השיפוטי או במי היה זה שפתח בהליך – שני הצדדים כבר הפסידו, והם עתידים להפסיד עוד הרבה יותר זמן וכסף לאורכו של התהליך. בניגוד להליך השיפוטי, המעניק את סמכות ההחלטה לשופט, גישור מפקיד את המושכות בידיהם של הצדדים המעורבים בו, ולכן, מרחב הפעולה בו הוא גדול יותר, הוא מתנהל בהתאם ליכולותיהם ורצונותיהם של הצדדים, והפתרונות המסיימים את הסכסוך עשויים להיות יצירתיים בהרבה יותר מאלו המוצעים בבתי המשפט.

     

     

    האם צריך לחכות למשבר ממשי על מנת להגיע לגישור?

     

    בהחלט לא. במרבית המקרים, גישור יכול לסייע ולהעניק כלים להתמודדות גם לפני שסכסוך מסלים ומגיע לנקודת האל-חזור שלו. תחום הגישור משתרע על נושאים רבים, כאשר הוא מעניק לכל אחד מהם את המענה הייחודי והמתאים לצרכיו. למשל, בגישור עסקי או גישור מסחרי ניתן ליישר את ההדורים בין שותפים הזקוקים לעזרה על מנת ליישב מחלוקת לגבי העסק שלהם או בין שותפים עסקיים המתקשים לקבוע גבולות גזרה בניהול העסק. גישור דיני עבודה יעסוק בגישור פנים-ארגוני בין העובדים לבין עצמם או בינם לבין המעסיק. גישור ירושה יתווך בין יורשים המתקשים להסכים ביניהם על אופן חלוקת הירושה, וכך הלאה.

     

    האם כל אחד יכול לשמש כמגשר?

     

    גישור הוא תחום עיסוק מקצועי לכל דבר, וככזה, הוא דורש למידה לצורך רכישת הידע והכלים הנדרשים לביצועו והתמחות בגישור.  ככלל, אין חשיבות לשאלה האם המגשר מומחה בתחום הסכסוך שהובא בפניו, שכן המטרה של המגשר היא לסייע לצדדים להגיע לפתרון מוסכם בכוחות עצמם ולא להכריע עבורם.

     

    עו"ד עופר רוזנבלום בעל ניסיון רב בבוררות ובגישור, ועבר הכשרות המוכרות על ידי הנהלת בתי המשפט. עו"ד עופר רוזנבלום מאמין בגישה פרקטית לגישור שמטרתה לספק מענה מיטבי המותאם לצדדים המצויים בסכסוך. עיסוקו השוטף של עו"ד עופר רוזנבלום בתחומי המשפט האזרחי והמסחרי, וניסיונו הרב בייצוג חברות ולקוחות פרטיים  בפני הערכאות השונות של בתי המשפט, הופכות את משרדו למוביל בתחום תהליכי הגישור והבוררות. ליצירת קשר לתיאום ישיבת גישור לחצו כאן.

    4.7/5 - (6 votes)